Bicara

Seminggu aku tak tulis ape-ape kat blog ni… bukannya tadek benda yang nak ditulis… banyak sangat sebenarnya. Tapi ketensenan xm menyebabkan mood aku tak sesuai untuk melakarkan ape-ape kat sini.

Alhamdulillah… hari ni habis xm 2nd paper.. Power Electronics… paper yang akan menentukan aku grad atau tidak…huhuhu. Boleh jawab ke idak tadik tu… tatau la… hanya Allah Yang Maha Layak utk. menentukan apa yang layak utk. hambanya. TAWAKKAL!!!.

So…my last paper will be on this Thursday… “Keselamatan Komputer dan Pemulihan Kemusnahan” 😀 (Computer Security and Disaster Recovery). Insya Allah… kalau aku tak kena supple… akan menjadi hari terakhir aku amek xm kat MMU. 🙂

Macam biasa…coretan hari ini diakhiri dengan sajak Bicara

Bicara hati seorang perindu sepi
Saat bayu malam berlabuh di persada mimpi
Saat realiti sudah dipagari fantasi
Menyimpul rasa di hati
Dirayu kasih demi sebuah kecintaan
Pada yang bernama satu Keagungan

Bicara rintih seorang pengemis diri
Mencarikkan gerimis yg menitis
Pada luka duka kehidupan
Belum berputus menghampar doa
Belum jerih menghulur sembah
Setia Menanti, Setia Mengharap
Bila pertolongan kan kunjung tiba
Pada yang bernama saujana Kerahmatan

Bicara kelu seorang pesalah kerdil
Menadah keampunan pada dosa2nya
Memintal keinsafan pada lakunya
Dlm mutiara yg gugur di hujung penglihatan
Pada hati yg angkuh taubatnya,
Masih bersisa penyesalan, Masih utuh tawakal
Pada yg bernama semesta Keampunan

Pintaku padaMu Tuhan,
Berikan aku kekuatan hadapi kehidupan
Curahkan aku kerahmatan demi sebuah perjuangan kehidupan
Kurniakan aku keampunan membersihkan noda di hatiku

~ author unknown ~

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: