PiLiHanRaYa? ‘BuKaNPiLihAn’RaYa?

‘aku lelaki… bukan untuk dipilih…’

Ok…let’s talk about the so-called ‘election ?’. Is it really an election? :O

Aku tahu… aku hanyalah seorang daripada beratus2 ribu rakyat Malaysia yang mengalami perasaan yang sama… kecewa..marah…sedih…hancur luluh hati… apabila satu persatu keputusan (?) pilihanraya (?) umum ke-11 Malaysia diumumkan.

SMS yang kuterima… menenangkan sedikit jiwa yang bergelora…mengembalikan aku ke dunia nyata..dunia ‘demokrasi ?’. “Lagikan Rasulullah kalah dlm perang Uhud. Jgn lihat hanya pd. panglimanya, tp lihatlah pada keseluruhan aspek, jgn abaikan qada’ dan qadar.” Itulah bunyinya.

Keyakinan yang begitu tinggi utk. menawan ‘Malaysia Utara’ -(K’tan, T’ganu, Kedah, Perlis), rupa2 nya telah mengenepikan kewujudan tentera berkuda Barisan Nasional… atau lebih tepat lagi… kuda tunggangan BN, iaitu SPR. Sepertimana panglima2 tentera Uhud yang telah meraikan kemenangan sebelum diserang oleh tentera berkuda Musyrikin Quraisy yang diketuai oleh Khalid al-Walid yang belum Islam. Hati kecil yang masih mempercayai demokrasi… mungkin akan menantikan suatu masa bilamana SPR telah di’Islam’kan… namun, setelah apa yang berlaku… aku hanya meletakkan kurang daripada 1% kepercayaan kepada proses demokrasi di Malaysia… Mungkin Islam hanya boleh menang dengan proses revolusi, seperti yang berlaku di Iran???

Wallahua’lam.

Advertisements

Satu Respons

  1. […] harap, entri pertama aku selepas 8 Mac nanti, tidak akan bernada seperti entri ini. Semoga kemenangan memihak kepada rakyat kali ini. Insya […]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: