Sepi yang tak sunyi II

Entry 1: Life is Like that…

Aku menyepi lagi…
namun aku tidak kesunyian…

Yeah… Aku outstation lagi… mana lagi.. Genting ler? Definitely will be my last for ENC. Minggu lepas, I already tendered my resignation, minggu ni tak masuk office langsung… tapi aku dengar from a reliable source that close to the GM, he is going to counter offer me, 50 % increment of my current salary.. fullamak!!! But, I’m sorry… i’m not interested.. :> For those yang suka lompat kerja cam aku; Rule #1 : Never, never, never accept any counter offer!!!.

Sepatutnya seminggu aku kat Genting, tapi Khamis aku dah balik ke KL. Rabu malam… lepas makan maggi goreng kat kedai mamak kat sana… aku kena food poisoning. Memang lemah giler aku malam tue… berak2 muntah2… Dr nak tahan aku dlm wad… nak masuk air.. aku tanak.. so kena inject jek ler.. Esoknya pagi2 lagi aku bertolak pulang ke KL. Nasib baik outstation 2 orang.. kalau sorang… meraung la aku sorang2 kat Genting sana.

Rupa2 nya… masa aku sedang berhempas pulas sakit perut kat Genting, my sis, Mc Noor pung sedang berjuang @ Ampang Puteri dan akhirnya…. lahirlah orang baru dlm keluarga kami, a baby boy, tahniah Mc Noor & Abe Jukie 🙂

Esoknya (Jumaat) , abah tiba dr. Kelate, Abe Ama n family tiba dari Miri, so… minggu ni, all my big family members, except Ida ( kat US) berkampung kat KL. Aku pung bz jugaklah… jadik driver… nasib baik dapat MC dua hari… (khamis & Jumaat).. so bolehla luangkan masa bersama family.

Entry 2: Jawapan Kasih

Begini lama kita berkasih dan sayang
Cinta pun kian bersemi
Senyum pertamamu mencurigai rasa
Menggamit hatiku
Mendekatimu

Bukanlah lagi kini hanyalah impian
Kisah cinta kita berdua
Saat ini telah pun ternyata sayang
Rasa cinta dariku untukmu kasih
Telah pun sama saling memahami
oh!..Indahnya

Hadirku kini
Hanya untukmu
Semoga dapat di pastikan
Ada yang indah
Sedang menanti
Manisku

Tak mungkin ku mungkiri
Apa dijanji
Walau ada rintangannya

Kini terjawab sudah
Semuanya
Kau dan aku
Pun tahu

Sambutlah sayang
Salam cintaku ini
Untuk mu sayang
Demi kasihku ini
Kasih dan sayang
Terus bersemi

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: