Year 2004 Wrap

Hari ini, 1 Januari 2005, setahun ( mengikut calendar Masihi) berlalu. Dalam suasana ramai orang masih bercerita tentang gempa bumi dan Tsunami yang baru saja berlalu dan jumlah kehilangan nyawa (pada masa ini) sudah mencatat ratusan ribu orang (Acheh sahaja dianggarkan mencapai 400,000 orang), terfikir nak tulis Weekly Wrap seperti minggu2 yang lalu. Memandangkan hari ini hari pertama dlm tahun 2005, tetiba jek datang ide nak buat Year 2004 Wrap… reflect kembali setahun yang berlalu…

Januari 2004

Genap sebulan aku meninggalkan dunia pelajar dan menempuh dunia kerjaya. Aku bekerja sebagai Sales Engineer kat Benua Sains masa tu. Quite a difficult time for me…- adjusting life 🙂 –
Bulan ni jugak… aku berjaya menjadi cikgu kepada beberapa blogger baru… maka muncullah beberapa blog yang sentiasa kulawati hingga ke hari ini .. iyer dak cik kak sumer? 😛

Abe Ama, Kak Huda & Zikry balik dr. US… First time aku jumpa anak sedara aku tu 🙂

Februari 2004

Masa ni tengah sibuk kerja kat Benua Sains… tetiap minggu outstation. Kuantan… Kuantan … Kuantan. Masa tu memang dedicated giler… biasela… first job B-). Orang baru start keja… ehe 😀

March 2004

Bulan ni tak kurang signifikannyer dalam hidup aku. Malah ia boleh dikatakan sebagai turning point dlm career aku. 11th General Election juga berlaku pada bulan ini, dimana BN kembali merampas Terengganu dan PAS menang tipis di Kelantan.
4/3 – Parlimen ke-10 dibubarkan.
6/3 – aku attend 1st job interview in my life and I got the job immediately.
15/3 – Aku join ENC as Design Engineer. Career aku dlm telecommunication bermula.
21/3 – Pilihanraya ke -11. Aku mengundi buat pertama kalinyer…

April 2004

Keja keja keja… bz bz bz…

May 2004

Lagi lagi keja… lagi lagi bz…

June 2004

Bulan dimana aku telah buat satu keputusan penting dlm hidup aku. Dlm ketensenan aku dgn kerja kat ENC, aku telah dapat offer utk kerja di Miri as Electrical Engineer. Dan kalau aku terima offer tu… it would be a ‘no turning back’ decision. Alhamdulillah… aku rasa aku telah buat pilihan yang betul utk tidak kesana.

July 2004

Bulan ini akan terus diingati sepanjang hidupku for several reasons. In this month, I met her for the first time after 6 years, satu pertemuan yang tidak dirancang dan sama sekali tidak ku sangka telah merubah hidupku. Also in this month, was my convocation and Siemens called me for job interview.

10/7 – Hari ini aku jumpa ramai kengkawan SMACH 98, termasuk ‘dia’ di Bangi.
24/7 – Convo @ Melaka… read “Konvo and Parking Part II’ in July’s archive.
27/7 – Attended Siemens interview for BSS Commissioning & Support Engineer position.

August 2004

Ada apa dengan cinta…???

10/8 – Good news from Siemens – I got the job. Alhamdulillah 🙂
13/8 – only she knows…
25/8 – kelahiran Fakhrul Azim… anak buah no. 2 ku.

September 2004

Am I a job hopper? May be… may be not anymore :). Bulan ni aku meninggalkan ENC, bercuti selama 2 minggu… menantikan dengan penuh debar pengembaraan ku yang baru.

13/9 – Met her parents. And also Perantau… (only she knows…)
14/9 – My last day @ ENC.

October 2004

Another milestone in my life. I’m a Siemens engineer now.

November 2004

Another eventful month for me…

14/11 – Hari Raya Aidilfitri, and also… my engagement with her.
15/11 – My 23rd Birthday.

December 2004

Seems like a long month. A lot of things happened. What a way to end a year.

3/12 – I booked my Spectra. Attended Siemens Annual dinner.. and won lucky draw prize : a Business Class flight ticket to Bangkok.
16/12 – Pemergian Kak Nuun… bertemu yang Haq.
19/12 – Selamat tinggal WGR 362 … 😦
23/12 – I’m driving my Spectra now 🙂
26/12 – Tsunami what?

— — —

Selamat tinggal 2004. Tahun dimana aku bertukar kerja 3 kali… becomes someone’s fiancee. Bought a new car…

So… what 2005 has to offer for me? A wife perhaps… 😀 Insya Allah.

Wassalam.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: