Kemuliaan tetap ada pada mereka yang susah

“Tengoklah ke kanan dan ke kiri, tidakkah anda menyaksikan betapa ramainya orang yang sedang ditimpa bencana? (Recently : Tsunami, banjir di Mekah etc.) Percayalah di setiap rumah pasti ada yang merintih, dan setiap pipi pasti pernah basah dengan air mata.

Alangkah banyaknya penderitaan yang berlaku , dan betapa ramai pula orang2 yang sabar menghadapinya. Maka anda bukanlah satu-satunya orang yang mendapat cubaan. Lebih dari itu, mungkin sahaja penderitaan atau cubaan anda tidak seberapa berbanding cubaan orang lain. Berapa ramai di dunia ini orang yang terbaring sakit di atas tilam selama bertahun-tahun dan hanya mampu membalik-balikkan badannya sahaja, lalu merintih kesakitan dan menjerit menahan nyeri.

Kini sudah tiba waktunya anda memandang diri anda mulia bersama mereka yang ditimpa musibah dan mendapat cubaan. Sudah tiba pula waktu anda untuk menyedari sesungguhnya hidup di dunia ini merupakan penjara bagi orang-orang mukmin – tempat kesusahan dan cubaan.”

– dipetik dr. buku Jangan Bersedih (La Tahzan).

—- ^—-

“Arghhhh.. I need a breather!!!.” Batinku menjerit, namun tiada suara. 🙂

Penatnyer semenjak 2 menjak ni. Just as I said before, I won’t be updating this blog regularly for the time being. My schedule is quite pack. Huhu… 5 days break seems not good enough for me. Semalam baru sampai dr. Kelantan… hari ni terus ada exam dengan DiGi. Tak sempat nak study pun. Balik kampung niat nak study… tapi cuti pun bz dengan banyak hal. Nak kena buat persiapan for that ‘day’ lagi. Passing mark 80%. Tatau la bleh pass ke idak. Huhu. Dah kerja pung ade xm lagi.

Hari ni.. abes xm.. bleh balik awal sket… ade la jugak masa nak update blog ni. Tgk blog Kak Ieka pung dah berubah wajah :P. Tahniah!!! Ok lah… nak kena kluar plak sat lagi. Malam ni ade meeting plak.

Ilal liqa’… wassalam.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: