Penghulu Istighfar

اَللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّى لاَ إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ خَلَقْتَنِىْ وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَااسْتَطَعْتُ أَعُوْذُ بِكَ مِنْ شَرِّمَا صَنَعْتُ أَبُوْءُلَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَىَّ وَأَبُوْءُ بِذَنْبِىْ فَاغْفِرْلِىْ فَإِنَّهُ لاَيَغْفِرُ الذُّنُوْبَ إِلاَّأَنْتَ

“Ya Allah, engkau adalah Tuhanku, tidak ada Tuhan selain Engkau, Engkau ciptakan aku, dan aku adalah hambaMu. Aku akan melaksanakan semua janjiku untukMu dengan segala kemampuanku. Aku berlindung kepadaMu dari keburukan yang aku lakukan. Aku kembali kepadaMu dengan segala nikmatMu atasku dan aku mengakui dosa-dosaku maka ampunilah aku kerana tidak ada yang mengampuni dosa-dosa kecuali engkau”

—-

Assalamualaikum semua 🙂

8 hari. Apa tue? 8 hari blog ni tak berupdate… rekod aku yang paling lama rasanya. Bukan niatku nak tunggu ada ‘suara-suara’ yang bertanya dulu baru nak update blog ni… tapi memang tidak berkesempatan, ada perkara lain yang lebih memerlukan utk. aku tangani.

Ntah kenapa… tetiba jek aku jadik busy… tambahan pula, ini bulan ke-6 aku kat Siemens, bulan terakhir tempoh ‘probation’ aku. Hopefully, I will get confirmed by end of this month, Insya Allah.

Dalam ke’busy’an… sempat juga berfutsal minggu lepas. Kalah teruk team kitorang, lawan tournament dengan team DiGi yang memang hari2 main. Kitorang main setahun sekali :D. Habis sakit-sakit badan.

Apalagi nak tulis erk? tadek ape kot… anyway.. best kan ber’khaibar’ bersama kat kaki Gunung Ledang, tul tak Dwen, Kord, Noyo, Bro Hadhrami? First time, ikut program full time ngan korang… korang memang besh! KHAIBAR!!!

🙂

Advertisements

Satu Respons

  1. […] Istighfar dapat membuka apa yang tersimpul. Beristighfarlah! […]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: