Ramadhan & Raya ’05

Assalamualaikum wbt.

Mood raya lagi ker? Dah ler tue… raya BUkan sebulan!!! Alhamdulillah… kerana masih dipanjangkan umur mengharungi Ramadhan sekali lagi…

Ramadhan kali ini dan raya tahun ini biasa saje… sama tapi tak serupa. Yang sama… suasana! Yang berbezanya… kali ini aku raya berdua (opss.. bertiga ker? :d) Iyerlah… Ramadhan tahun ini.. kali pertama aku lalui sebagai seorang suami… banyak ceritanya tahun ini, dan akan sentiasa aku ingati.. Insya Allah. Dah lama bercadang nak cerita pasal pengalaman mengharungi bulan puasa tahun ni… tapi asyik tak sempat dek kesebokan yang teramat. Sekarang ni… dah jadi malas nak bercerita :). Cukuplah utk disimpulkan bahawa banyak perkara yang berlaku dalam tempoh sebulan itu.

3 hari puasa… dapat tahu Walida pregnant. 3 hari lepas tue.. aku eksiden di Pandan Indah, patah kaki mamat tue… uhu! Lepas tu apa lagi? Ya, Ramadhan kali ini… (hanya aku dan isteriku yang tahu… you what I mean here my love!!! ). Dah dah.. abes ceta dah. Raya plak…

Pagi raya… di Kg Kuali, Kok Lanas. Maghrib di Bkt Jering, Jeli. Raya kedua… pergi mandi di Air Terjun Stong… dlm hujan plak tue… akibatnya demam sampai hari Isnin. Yang paling best tahun ni… join Reunion Raya Smachian SPM ’98. Walaupun pergi kejap jek… best dapat jumpa kawan2 lama yang dah hampir 8 tahun tak jumpa 🙂

Ok lah… chiow dulu. Wassalam.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: