That’s it 2005!!!

So… setahun lagi berlalu.

Hari ini 31 Disember 2005, semua orang bercuti.. aku kat tempat kerja. Anyway, aku bukan nak bercerita pasal kerja ni..

so.. apa yang ada dengan 2005 yang akan berakhir kurang 12 jam dari sekarang? To summarize my year of 2005, I present here to all my blog readers, my ‘Of the Year’ list of 2005. Enjoy it!

Determination of the Year:
Nak kahwin, siang malam carik duit, alhamdulillah … 🙂

Biggest Moment of the Year:
Got married on 3rd June.

Joyful moment of the Year:
End of November. Melihat payslip aku dengan penuh rasa tak percaya, 5 month bonus!!!. I get 180% out of maximum 200% variable income ( that’s what we call bonus in Siemens). I’m really happy, not only because the amount of the money, it’s also means that my bosses recognized my hardworks this year!!!

Joyless moment of the Year:
Melihat duit bonus semakin susut, bayar PTPTN la… insurans kereta la.. beli set sofa la… neverending list of spending.

‘Kehilangan’ of the Year :
Ayah Su. Dia pergi pada 6 Mei, lebih kurang sebulan sebelum pernikahan aku dengan Walida. Dan dia tak sempat nak kenal Walida. Aku masih ingat, sehari sebelum pertunangan aku lebih kurang setahun yang lalu, dia kelihatan sihat sedikit dan beria-ia nak ikut rombongan ke rumah Walida, esoknya (yang juga hari raya Aidilfitri) dia tak jadi pergi kerana sakitnya datang lagi… alFatihah!!!

Shameful moment of the Year:
The trip to Genting Highlands about a week after our wedding. Dah ler dedua kecut perut, diam tak terkata naik kereta kabel. Bila turun dari Genting, carik kereta kat tempat parking tak jumpa. Ni lagi kecut perut. Siap jumpa security, bila dia tanya parking kat mana, dengan yakinnya aku menjawab, “Confirm kat sini, tingkat 4.” Sambil menunjukkan tangan ke arah satu parking lot yang kosong. Security tu selamba jek, panggil member dia, suruh aku naik motor ngan member dia tue, round satu bangunan carik kereta aku. Heh, heh… tup tup nampak kereta aku 2 floors down :”>.

Makanan of the Year:
Winner – Apa-apa saje yang dimasak oleh mak mertua aku 😀
Runner up- Spagetti, mee kari dan nasi kerabu masakan anak mak mertua aku 😀 (my lovely wife ler tu… :D)

Unlucky moment of the Year:
When an unlucky guy broke his leg after crashing into my car. By law, it’s my mistake sebab aku yang keluar simpang. Tapi apa nak dikata, aku dah berhenti dan memang tak nampak he’s coming. Yeah, that’s why accident happened. It’s not really because we are not careful, but… macam orang Kelate kata “kalu doh nok geroh tu…”

Disappointment of the Year:
Arsenal. What happened with this team? Rasanya baru jek, they went unbeaten for 49 games… now it’s history!

Book of the Year:
Sebuah Perjalanan, Abdullah Hussein.

TV Series of the Year:
Lost.

Fearful moment of the Year:
Bila Walida bleeding, dalam bulan Ramadhan, hanya seminggu lebih lepas tahu dia pregnant, alhamdulillah tadek apa2… 🙂

‘Near Miss’ of the Year:
Hampir-hampir terlepas flight ke Miri. Ni pung dalam bulan Ramadhan, geram betul kat Ise… eheh :D. Aku dah cakap kat dia, flight aku pukul 7.20 pagi, aku kena sampai airport sejam lebih awal, lepas sahur kau datang lah terus amek aku kat rumah!!! Apa… 6.15 baru dia sampai! Bengang betul aku. 😀 Sampai-sampai airport, bila nak check-in, ini dialog yang berlaku:

Minah counter: Encik dah lewat ni, dah tak bo…
Aku: I know.. I know.
Minah counter: Dah tak boleh masuk ni Encik.
Aku: Hah.. ye ker? (dalam hati bukan main marah lagi kat ise)
Minah counter (bertanya kat member dia): Akak, flight bla bla bla… dah tutup ker?
Member dia: Boleh lagi… cepat sket, lain kali jangan lambat yer.
Aku: Yer, yer!
Dan aku & walida pung terus berlari…. Uhuhu 😀

and the last one…

The Most Important Things that happened to me in 2005:
…is only one word. WALIDA !!!

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: