KENAPA EMP4T?

Adakah sebab lelaki boleh kahwin 4? Ntah…

Kerja
1. Cikgu Tuisyen. Dari Tingkatan 4 lagi. Matematik PMR aku, jarang-jarang tak dapat 100 markah. Kengkadang 98 atau 99 tu sebab silly mistake only, orang Kelate kate, terbolah! So, bila naik tingkatan 4, ada dua orang cikgu yang buat bengkel ‘Menjawab Soalan Matematik PMR’ disekitar PPD Tanah Merah/Machang/Jeli. Aku dan sorang lagi kawan, Mat Ju dibawa bersama sebagai tutor. Dapatlah upah aku tak ingat berapa, tapi dalam RM 20 macam tu lah sehari.
Bila sibuk nak kahwin, buat home tuition part time untuk tambah pendapatan.
2. Sales Engineer. Habis practical, cuti seminggu, terus sambung kerja kat Benua Sains, tak lama, 3 bulan jek.
3. Design Engineer. ENC.
4. BSS Engineer. Siemens.
No 3 dan 4 boleh baca kat My career path.

Movies
1. The Shawshank Redemption. My all time favorites. Kali pertama tengok masa tingkatan 3 atau 4. Lepas tu dah lost count berapa kali aku tengok ceta ni.
2. Gladiator.
3. Filem-filem lakonan Tom Hanks.
4. Infernal Affairs trilogy.

TV Shows
1. Lost
2. 24
3. Numb3rs
4. The Apprentice

Places Live
1. 1981- ,Bukit Jering, Jeli, Kelate. Sebetulnya sampai 1993 saja, lepas tu dah masuk asrama, jarang sekali balik kampung.
2. 2000-2003, Dengkil & Cyberjaya. Setahun di Tmn Maniam, Dengkil. Setahun di aras bawah HB1, roomate kepada suami Ummu Nufayl dan Abu Mus’ab. Setahun di Cyberia. Setahun lagi di HB1, kali ini aras paling atas.
3. 2003-2005, Pandan Indah. Status: Graduan dan bujang.
4. 2005- , Teras Jernang, BB Bangi. Status: Berkahwin dan menunggu kelahiran anak pertama.

Place Vacations
1.
2.
3.
4.
Nanti bile dah pergi kat mana-mana yang aku rasa sesuai nak disebut ‘vacations’, aku isi!

Website daily
1. Sama macam Ummu Nufayl, blog yang 4 ini;Ummu Nufayl, Zueika, Zunnurain, Nuun.
2. Arsenal websites and blogs; Arseblog, ANR, Arsenal.com
3. Forum Smach.net
4. Chess Redhotpawn.com

Victims???
Aku budak baik 🙂

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: