Bodoh (lagi?)

The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubts.

-Bertrand Russell

This lady is so certain of herself huh? Kata dia:

“Why are they focusing on dressing issues when they should be thinking about how they can help women in Kelantan excel and develop fur ther, both in education and entrepreneurship?” she told The Star at the Parliament lobby Tuesday in commenting on its front-page report.

dan,

“In the end, Kelantanese women will object to it,” she warned.

“It is so disrespectful to the women there. The ruling makes it seem like women cannot decide for themselves what they should or should not wear and need the government to help them decide.

“It just goes to show what kind of government they are.”

Bodoh ke apa? Siapa yang menentukan aurat? Takkan tak tahu, bukan Kerajaan Kelantan lah beb. Mengatakan dress code adalah disrespectful terhadap wanita, sama lah dengan mengatakan Islam menghina wanita. Berat tuh, takkan tak tahu? Na’uzubillah!

[Tok Mudin: I’m full of doubts lately, does that means I am wiser? :>]

Advertisements
« »

8 Respons

  1. In the end, Kelantanese women will object to it

    Ceh, mak bapak lagi suka, isteri-isteri lagi suka pasal nanti laki dia tak bersidai kat kedai makan pasal nak tengok betina garik ni.

    Yang marah ni lelaki gersang macam aku, takleh nak cuci mata… kui kui kui.
    Agaknyala, pompuan tua ni ada share jual baje kecik-kecik ni kot. tu yang nak sangat budak pompuan muda pakai baju tunjuk segala tu.

  2. hehehh … siapa yang makan cili, dialah yg terasa pedasnya 😀

    psst, apsal hijau sangat ?

  3. dia konpius (bodoh ?) memikirkan wanita kat kelantan mundur (bodoh ?) dan tidak ada sifat keusahawanan dan dia juga konpius (bodoh/jahil ?) memikirkan ‘dress code’ adalah ciptaan kerajaan PAS kelantan ?

    aku, tak konpius (bodoh) … 😀

  4. Pakchik,
    Share jual baju kecik Tok Mudin tanak, Tok Mudin nak share nahi munkar.

    Kamal, hijau sebab nak tebus pakai biru lama sangat sebelum ni 😉

  5. huhu … smach.net pun rasanya kena tukar kaler hijau jugak la. biru semacam jer 😀

  6. huh.. hari ni, sorang kakak ofis datang kepadaku dan bertanya “kelantan buat peraturan baru ya?”.. sedang elok masa tu aku tengah panas berapi baca blog mudin + komen the stupid lady.. aku jawab tanpa pandang muka dia, “peraturan tu bukan baru buat kak, dah lama ada dalam al-quran, bukak surah an-nur”… aku rasa aku agak kurang ajar, tp kakak tu senyap jer.. aku ingat dia nak berdebat dengan aku. mungkin dia nampak ‘angin’ kat muka aku kot.. hahaha, tahu takut!!

  7. Pok Aid, jangan sampai blog ini kena dakwa bawah akta hasutan dah!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: