Pak Lah buat lawak, lagi!

Tajuk berita ini, Accusation Of Nepotism To Bring Leader Down, Says Abdullah pun dah lawak. Mari kita tengok apa yang aku katakan lawak!

BANGKOK, Dec 12 (Bernama) — Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi said accusation of nepotism against him was one way of bringing him down and eroding his credibility.

The Prime Minister said he realised that allegations and accusations of nepotism against him was because of his leadership style that allowed others to comment and criticise, as well as more space for democratic debate and discussion in the media.

Berkali-kali aku baca ayat yang aku bold kan diatas itu. More space for democratic debate and discussion? Are you kidding, Lah? Dan pasal nepotisma, takkan Pak Lah tak pernah dengar orang kata, kalau tiada angin, masakan pohonnya bergoyang? Pasti ada sebabnya tuduhan itu, apatah lagi kalau sebab itu memang terang-terangan, seperti terangnya cahaya matahari di siang hari! Kalau tak bersebab, contohnya seperti TG Nik Aziz, ada orang nak tuduh nepotisme?

Dan ini lagi lawak.

“I did mention that the old man practically smashed Khairy’s pot of rice. That’s something I am very sad about . He has sold his interest in ECM Libra (an investment bank group). Sold it at a loss. Now he has some debts to settle,” said Abdullah.

Hahaha. Kesian Khairy. Hutang yer? Ada sampai kena pergi curi lampu di siang hari? Atau makan nasi dengan garam?

Lawaklah hang ni Lah!

Advertisements

3 Respons

  1. biasa la din, selalunya poliTIKUS ni memang jadi subjek utk geng pelawak bercacang tu. kes kes sebegini memang banyak memberi ide baru utk mereka. Jadi, memang perlu la orang sebegini. lagi baik dari yang dok saja tu, pas tu dikasi umah baru…

  2. hehehe … mungkin sebab ada gadis bond. tu yang Lah kembali ceria dan boleh buat lawak. yang tak tahannya bila dia buat lawak, ramai orang yang menangis …. huhu.

  3. sekarang Astro ada buat ujibakat Raja Lawak kalau tak silap aku, apa kata Pak Lah resign jadi PM, masuk pertandingan Raja Lawak, lagi ok kan?

    Kalau ada undi SMS, aku sanggup undi Pak Lah! Hehe 😀

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: