Sakit

Aku sedang sakit yang amat
kepala aku menyengat-nyengat
mata aku terasa berat
lemah seluruh tulang empat kerat

tapi aku masih di sini
dalam hening pagi
mencari rezeki
untuk diri, anak dan bini

Arghh! Berbaloikah? Atau aku sudah jadi workaholic?

[Para blogger dan pembaca-pembaca blog, anda perlu mengikuti perkembangan kes saman itu. Dan blog yang perlu anda ikuti ialah Walk With Us!] 

Advertisements

7 Respons

  1. aku pun tengah penin-penin ni, tapi kat rumah la, telan penadol 2 bijik, dah oke sikit ni.

  2. din, pasal kes rocky tu, yg dia kata tentang komen tu, bagi aku, dia takleh nak nafi yg rocky dan jeff tulis, tu yang pegi kat komen. Komen ni, sapa-sapa pun buleh masuk. entah² geng es be.
    dia bengang pasal roki dah dedah cerita kapal tu. hahahaha

  3. Pakchik, pening lagi kah? Aku dah ok. Aku ni tak cukup tidur je rasanya.

  4. Tok.. tok dah berusia [baca: dah tua .. :D]. Kena la banyak2 berehat. Sian kat nek nak jaga tok kalo dah loghat [uzur] nanti. Kalo adikyah doktor leh la bagi injection percuma. Tp adikyah takut jarum…. kih kih kih.

    Tok jgn ikut cakap pa’chik.. dok asik2 telan panadol. Bahaya utk sistem perkumuhan utk jangka masa panjang tuh. Tok berehat udah le. Lupakan yg lain 😛

  5. Ya, Tok dah sihat balik, dah tidur sepuasnya pagi tadi!

  6. cheh… aku telan penadol kalau pening yang teruk sangat. aku pening dari pagi lagi, malam baru telan penadol.

    utk rekod, sakit gigi aku buleh hilang dengan telan 2 biji penadol je, tak perlu painkilla.

  7. hahahaha [gelak kat pa’chik sebena eh] . . . Tok, aku nak komen habis2an, esok, lusa cuti xleh nak komeng kat blog tok 😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: