Sayang Isteri

Pakchik Elmariachi bagi petua untuk mengelakkan kena pukul oleh isteri. Beratkan tangan mereka dengan gelang, katanya.

Aku kata, isteri zaman sekarang, dah jarang minta gelang emas. Sekarang mereka pandai minta telefon bimbit, iPod, laptop. Apa tidaknya, pesan beli laptop pun pakai SMS, macam pesan beli nasi ayam di pasar malam sahaja.

Kalau abang rasa nak beli notebook semalam tu, balik nanti singgah la beli 🙂

Sayang (bukan takut) bini punya pasal, dengan syarat, dikira sebagai advance birthday present (lambat lagi, bulan 4), ambillah!

image_00080.jpg

Advertisements

10 Respons

  1. amboih…pesan thru sms? hebat! 😀

  2. kak hany, hehheh, isteri zaman IT! 😀

  3. haha.. din, aku jadik bini kamu buleh? hahaha…
    tapi din, , memang tak mintak, tapi cuba bagi gelang tengok. hahaha..

    tapi din, dekat rumah aku ni, ada akak kejenya jual nasi (dia kerja, bukan tokey ya), dekat badan dia tu, belas-belas ribu jugak rasanya. Sume ori, takde zhulian-zhulian nya. Gelang saja 6, rantai dua, chinchin tiga/empat gitu. Satu gelang tu pun tak kurang RM2k, ada yang dekat RM8k. gila kan?

  4. Pakchik, hahaha!

    Biasalah, wanita-wanita Kelate memang macam tu, makcik-makcik penoreh getah pun penuh gelang di tangan.
    Wanita Kelate kaya.

    Negeri miskin? Siapa miskin? Hehehe!

  5. hehe.. rajin ko dok kire rega gelang, cincin & rantai mokcik tuh, pok’chik. Mu nak kawen ngan tok, kena tukau jantina n then kena gaduh ngan nek dulu.. :p

    Tu ar tok, sapo kato ore kelate…nope buke ore, tapi negerinye semekin. Depa2 tu dok riuh asik2 dok kata negeri tu lagu tuh, lagu nih. Kalo nak tengok sapa semekin lagi selekeh ce mai belah utara nih. takpun ce pi sebelah selatan nun. cari & selak2 sket. Tobat jumpa punyer ahaks. we’ll see !!

  6. adikyah, ya la tu. kalau kamu, jenis yang mahu gelang atau tidak? hehheh!

  7. wahahaha… betuah mera doste ida…

  8. pjah, mera doste tu apa?

  9. hindustan nyer bahasa la… kawanku maknanyer…

  10. nak gak kalo ore bagi. rezki jange ditolak muahahaha 😛

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: