Curi

A man who has never gone to school may steal from a freight car; but if he has a university education, he may steal the whole railroad.

– Theodore Roosevelt

Dan kalau dia ialah seorang Menteri Kerja Raya, dia akan curi duit rakyat dengan buat tol(ol) banyak-banyak.

– Tok Mudin

Advertisements

14 Respons

  1. dia tu memang tolol pun.

  2. tapi, lagi tolol orang yang memilih dia. Yang memberikan dia kesempatan untuk mencuri dan terus mencuri.

  3. mereka seperti perempuan bodoh yang menyerahkan tubuh untuk lelaki, samada untuk terus di setubuhi, juga dipukul-pukul.

    haha.. sori… tak sengaja nak komen banyak kali ni.

  4. maksud aku, perempuan yang belum kahwin ye din.

  5. tidak syak lagi!

  6. Pakchik, marah ke? 4 kali terus kamu komen ya? Tapi tak mengapa, kamu memang besh! Ya, orang yang mengundi pencuri sama tolol dengan pencuri itu.

    King, ya, bayarlah tol tanpa was-was, sapa suruh kau orang undi dia!

  7. mana ada marah. Aku tulis satu line, submit, lepas, teringat satu line lagi, tulis pulak, submit.. tu yang jadi banyak kali tu. hahaha

  8. dia bukan curi. tapi dia belanjakan. dah korang bagi.

    hah, bila kami bagi?

    tu, yg korang bagi undi tuuuuu! tol (ol)!

  9. Bukunota, siapa tolol?

    Toyol kerjanya mencuri.
    Sami kerjanya mencuri.

    Kesimpulan 1: Sami adalah toyol

    Siapa mencuri dia tolol.

    Kesimpulan 2: Tolol punya toyol (tengok kesimpulan 1 untuk siapa toyol)

    Hahaha!

  10. hahahaa.. ya itu isu lama yang sentiasa diberi nafas baru. Takkan berhenti selagi tidak diberhentikan. Tapi bagaimana? setiap kali ada usaha utk menghentikannya … di cantas, dikerat, disekat. Huh!! Dah terbakar dah nih. Agak2 sampai bila ya? Tol [ol] betoi!!!

  11. adikyah, isu lama? baru sebulan lebih naik, takkan dah lama?

  12. isu lama ke? selagi mereka masih mencuri isu itu masih kekal di situ.. patutlaa tok sami tu berani sangat mencuri, sebab baru sebulan lebih naik pun org malaysia dah anggap isu lama.. itu br sebulan lebih, mcmana nak sampai pilihanraya.. masa dah PR, memang tak kan ingat pun sape pencuri, padahal masa tu toyol tu masih tersengih mencuri.. (dan diundi lagi..)

  13. Aid, betul, aku setuju!

  14. haiyoo appa .. amma.. kata2ku telah disensasikan waaaa.. tidakkkkkkk!!!
    Maksud adikyah, isu lama yg diberi nafas baru tuh.. isu seperti tol tuh dari dulu diperkatakan.. dari tol 70sen sampai tol dah naik 2-3 hinggit. Pastu naik lagi, isu lagi, naik lagi isu lagi… mmg kita nih tertindas.. so camner nak bangkit dari ditinda kalo asyik2 kene sekat jer.. dan tak tau bila lagi isu ini akan terus menjadi isu, dan sampai bila lagi isu itu akan menindas golongan marhaen yang silap memilih nih . . [aku tak..takder… pilihan adikyah kat kawasan len hehehe..tp, baru sekali dpt mengundi :D]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: