Cina dan cuti

Masih ingat Mr. W?

Mr. W: How was your Chinese New Year?

Aku: Oh… I didn’t celebrate Chinese New Year.

Mr. W: Really? All Malays did not celebrate Chinese New Year?

Aku: No. We didn’t.

Mr. W: But you celebrate the holidays?

Aku: Yeah, of course. Hahaha. Thank God there are lots of Chinese in this country.

Mr. W: Hahaha, you must send them to South Africa. So that we can celebrate Chinese New Year there!

Dan kami terus ketawa. Ya! Tahukah kamu mana-mana negara yang mempunyai lebih banyak cuti umum dari Malaysia? Mungkin ada, tapi Malaysia tidak akan tertinggal jauh!

Advertisements

7 Respons

  1. Thank God there are lots of Chinese and indians in this country. hehehe…

    Setakat yg adikyah tahu malaysia mempunyai rakyat yg berbilang kaum dan sebab itu ada banyak cuti yang mana kaum2 lain dapat merasa. yang itu memang adil hahahahaa…

  2. ha ha adakah kau ketawa sambil menggsok perut mr w? ha ha ha

  3. adikyah, adil atau rakyat Malaysia pemalas?

    king, ya, aku gosok. perut akulah!

  4. hehehe…baguslah banyak cuti.tambah2 golongan cikgu!cuti memanjang.ngajar pula kat sekolah yang majoriti cina,orang cuti sehari dua je kita cuti seminggu…tapi padan la cuti banyak pun kerja cikgu sekarang ni tak macam dulu lagi.penat juga jadi cikgu ni rupanya…..

  5. cikgu zaitu, betullah tu!

  6. […] 27th, 2007 Terima kasih kepada cuti Tahun Baru Cina yang panjang, aku berjaya juga menghabiskan buku 1421: The Year China Discovered America. Ia adalah […]

  7. […] Posted March 8, 2007 Itulah agaknya yang dimaksudkan oleh cadangan ini. Sokong atau tidak? Eh, cuti…siapa tak […]

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: