Masalah

Tok Mudin berfalsafah di blog Cik Kema:

Masalah adalah hidup. Hidup adalah masalah.

Orang mati pun ada masalah, masalah untuk menjawab persoalan yang Maha Benar di akhirat. Tapi orang mati sudah tidak ada upaya untuk menangani masalah itu.

Untungnya kita yang masih hidup, kita ada pilihan untuk menangani masalah di depan kita.

Dan yang lebih untung bagi kita yang masih hidup, kita ada pilihan untuk mempersiapkan diri menghadapi masalah yang bakal kita tempuh bila kita mati.

Kesimpulannya, hargailah masalah. Masalah-masalah yang kita hadapi hanya perjalanan untuk menuju ke sana. Tidak ada jalan lain melainkan jalan yang penuh berliku ini.

Heh!

Bacaan hujung minggu untuk kalian, andai belum ke sana:

Dan akhir sekali, bagaimana mahu ke New York dari London. Tanya Google!

Advertisements

7 Respons

  1. best betul la sajak2 keris silau… menusuk kalbu sungguh!! 😀

  2. haha. ko pun promo sajak keris kilau jugak ye.. haha..

  3. ya betoll… i should’ve think like that kan… think +ve… jangan anggap masalah tuh masalah… hahaha…

  4. apsal blog kau ni?

  5. kalau takde masalah … aku takde keje. ekekkeek

  6. smua orang msti ada masalah…org gila pun ada…..huhu

  7. achik, pakchik, hehheh!

    Pjot, masalah memang masalah.

    KB, apsal blog aku?

    Izinni, kalau tak de kerja, kamu tak de masalah. Erk… betul ke?

    Spongebob, aku tak gila! Heh!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: