Maaf, ops… tarik balik da…

‘Maaf, saya tak berniat untuk melukakan mana-mana wanita. Ops…saya tarik balik maaf, saya kena jumpa menteri wanita dulu.’

Apa kebenda ni? Minta maaf ke tidak? Maaf tarik balik? Yang ‘bocor’ tu tak nak pula tarik balik? Isk… ada masalah mental mamat ni aku rasa. Kalau tak mental, moralnya memang sah-sah bermasalah!

Sementara itu, akhbar yang sama juga melaporkan bahawa bos boleh didenda jika tidak mempedulikan aduan gangguan seksual.

PUTRAJAYA: Employers will face a RM10,000 fine if they fail to act or investigate complaints of sexual harassment at the workplace.

The fine is part of a provision to compel employers to use the current Code of Practice to prevent and eradicate sexual harassment at workplaces.

“This will ensure that all employers treat sexual harassment cases seriously and investigate all complaints of such nature,” Human Resources Minister Datuk Seri Dr Fong Chan Onn said.

Bolehkah kebaculan dua MP itu dikategorikan sebagai  sexual harassment at the workplace’? Jika boleh, siapakah pula bos mereka

Advertisements

5 Respons

  1. err..no komen.

    walaupun adikyah pernah buat research pasal isu nih, tp tak tahu nak cakap apa. Isu ini akan selesai kalau guna pendekatan Islam tp akan terus berlarutan kalo perangai masing-masing macam dajal!

  2. nak kata apa din,,, sekor dari just-sin, sekor lagi kina-batang-oo… memang patut la.

    selalunya mereka tu tiga ekor, itu jerai lagi sekor.

  3. macam2.. nak mintak maaf pun nak kena jumpa menteri wanita dulu ke.. huh!!

  4. Bang Din,

    Patutnya, setan 3 ekor tu dihukum lempang dan lekuk di khalayak ramai saja. Kasi malu Dewan Rakyat saja. Mungkin yang Di Pertua (atau Timbalan) pun sama bahalul!

  5. adikyah, kamu maafkan tak? oh lupa… dia dah tarik balik!

    Pakchik, kalau depa menang lagi PRU akan datang, aku tak tahulah apa kena dengan orang jasin, kinabatangan dan jerai tuh. heh!

    achik, lepas jumpa menteri… apa?

    Hasrul, sula boleh? haha!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: