Bidan Melayu Terakhir


Ensiklopedia Perbidanan Melayu

Jawapan kepada soalan kuiz, inilah buku yang sedang diulit oleh Ummu Adam pada setiap masa luang. Tiada yang dapat menjawab dengan betul!

Agak-agaknya, kenapa ya Ummu Adam membaca buku itu? (Tiada hadiah untuk jawapan yang betul :P)

Advertisements

13 Respons

  1. dia nak tukar kerjaya jadik bidan pulak.. haha..

    Tok Mudin: Haha! Bidan Melayu Terakhir!

  2. Ehehehehe Adam dah nak ada kawan bermain ke?

  3. Adam, selamat hari lahir yang pertama! (hehe..better late than never kan muding).
    wah….ummu adam ada ensiklopedia perbidanan melayu. wah, nanti boleh tolong jaga yg berpantang2 la ek? ke nak jaga diri sendiri? πŸ˜›
    err…buku tu belum ada que pinjam lagi kan? nak jadi orang pertama boleh tak? hari tu (masa Forum Supermom), penulis dia bgtau ada banyak tips2 dlm tu. πŸ˜‰

    Tok Mudin: Kak Hany, Adam kata, trima kasey!!! πŸ˜€
    Ummu Adam nak jadi bidan Melayu terakhir tue.. hehheh! Nak pinjam buku ya? Boleh aja… nanti tanya Ummu Adam, Abu Adam bagi hadiah buku tu sempena apa ya? πŸ˜€

  4. oh2 Adam nak dpt adik ke? πŸ™‚

  5. Samada ummu nak jadi bidan ataupun adam nak dapat partner. Tapi Adikyah rasa, ummu tak nak ilmu perbidanan [tradisional] pupus dek zaman. Selamat membaca, ummu adam..!! πŸ™‚

    Nanti boleh test cuba try tgk ilmu tok bidan ngan tok mudin sapa lagi terer heh πŸ˜›

  6. la… tanya la ummu adam. yg pi tanya kitorang watper. hihi πŸ˜‰

    Tok Mudin: Tanya Abu Adam pung tak per πŸ˜‰

  7. Tanhiah…. bila duenya? [eh….macam tak relevan komen ini… :D]

    Tok Mudin: Komen ini sangat relevan! πŸ™‚

  8. aaaghh !!! menyesal tak sudah. buku ni memang dah ada dlm kepala aku masa baca soalan tu. tapi rasa malu-malu kucing pulak nak jawab. betul, aku tak tipu ni. baru dua tiga hari lepas org tunjuk buku ni kat aku … πŸ˜€

    Tok Mudin: Hah! Tu lah! Lain kali jangan malu-malu kucing lagi. Tak apa, cuba lagi di masa akan datang. πŸ™‚

  9. Fiezan, achik, adikyah:

    Kalian benar. Insya Allah Ummu Adam bakal dibidankan buat kali kedua.

    Untuk soalan en. jowopinter, bila duenya? Insya Allah, jika semuanya baik… 01/01/08. Baguskan tarikhnya? πŸ˜€

  10. TAHNIAH!!
    Semoga Ummu Adam dan kandungannya dilindungi Allah swt. Tok jugak!!
    Kirim salam kat Ummi Adam, dan ‘abang’ Adam ek ;D ha ha ha

    Tok Mudin: Adam kirim salam juga, dia kata, adikyah masih hutang hadiah besday! Haha!

  11. kalau awal sehari boleh bersekolah sama adik nufayl…kan? πŸ˜‰

    Tok Mudin: Heheh, bila-bila pun tak apalah, asal semuanya selamat πŸ™‚

  12. hahahaha….tak terkata…speechless…
    ooo..hehehehe…banyak menda nak cakap nie…but….
    walida….nanti kita jumpa lah yerk….;)

    Tok Mudin: Datanglah kerumah, belum sampai ke rumah kami di Shah Alam kan?

  13. Abu n Ummu Adam..
    waa..
    cam tak caya..
    lajunye, dah nak dua..
    ape pun, tahniah utk korang..
    patutlaa tak sempat turun futsal :p

    Tok Mudin: Pokaid, terima kasih. Mung bilo lagi? Ketidakhadiran aku ke futsal tadek kena-mengena dengan yang ini ya. Sila baca entri aku bertajuk ‘Alibi’.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: