Lies and rumours

‘Itu bohong!’ Lies, says IGP.

Adakah kata ‘bohong’ Ketua Polis Negara ini boleh difahami dengan maksud yang sama oleh rakyat Malaysia dengan kata rumours‘ oleh Pak Lah?

Tak apalah, aku lebih suka kalau berita itu benar-benar bohong.

“It is dangerous to be right, when the government is wrong.”

Voltaire (Francois-Marie Arouet)

Advertisements

9 Respons

  1. Aku pulak suka sangat kalau berita tu benar-benar bukan bohong. 😉

    Tok Mudin: Kenapa? :>

  2. apa-apa je la…
    rakyat sudah dapat apa yang mereka minta… syukur je la…

    Tok Mudin: Pakchik, pemahaman aku terhadap syukur, kita kena kerja untuk agama Allah, yang mana menegakkan keadilan termasuk di dalamnya.

  3. Apa yg bohong? menegak benang basah kot huhu

    Adikyah: Dengan kuasa… apa pun boleh dibuat, setakat nak menegak benang basah tue…

  4. kita boleh buat ape tok mudin? kita hanya boleh tidak mengundi mereka.
    orang kuat ugama di atas tu pun tak buat ape bila bartender anak melayu kita menang.
    lawyer-lawyer yang tak jadi nak tolong kes altantuya tu pasti tahu keadaan sebenar, tapi mereka sendiri diam. macamlah kita ni bodoh, polis yg jaga PM dan TPM tiba-tiba nak pergi tolong razak baginda tak pasal-pasal. mesti ada arahan atas.
    banyaknye duit menteri yang hanya tahu cakap bodoh di parlimen. kalau ahli politik nak kaya, pegi jadi usahawan je lah, buat benda kat parlimen tu. orang lain yang sama gaji dengan seorang menteri pun tak boleh jadi kaya tu.
    islam hadhari benda yang macam hebat sangat tu.
    kesian dia orang yang kena tipu dengan islam hadhari tu. ada pulak yang kata benda tu ok sebab nak maju, tapi tak jugak maju. yang pasal botak nak tahu kat mana dalam Al Quran, yang pasal kena tutup aurat tak nak pulak tahu.
    sorry lah tok mudin, kalau cakap pasal dia orang memang rasa geram.

    Tok Mudin: accia, baguslah geram. nanti komen panjang-panjang lagi ya? 😉

  5. IGP itu?
    Ha ha ha..

    Tok Mudin: Heh, kenapa? :>

  6. “It is dangerous to be right, when the government is wrong.”
    Government where got wrong one? rumor lah 🙂

    Tok Mudin: Thanks for stopping by… 🙂

  7. tak puas hati? boleh call nombor yang tertera di blog aku tu ha ha ha

    Tok Mudin: So what? Haha!

  8. kenapa? buleh buat story panas laa . hehehhehe

    Tok Mudin: Oh… mentaliti wartawan begitu ya? :>

  9. “It is dangerous to be right, when the government is wrong.” – Voltaire

    sedihnye ade goverment yg mcm ni..lbih2 lagi kalo salah berkali2..sampai bile nak bela org yg salah???kepentingan ekonomi n keamanan negara bkn bergantung dgn membela org yg salah wpun bjawatan besar…
    rakyat xbuta,cume xde kuasa..tunggula Yg Maha Kuasa balas..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: