Parlimen yang kita mahu…

Aku berkongsi sentimen dengan Al-Bakistani.  Sangat merindui suara-suara mereka ini di Parlimen. Lebih-lebih lagi kepetahan Almarhum Fadzil Noor sebagai ketua pembangkang dulu.

Ayuh! Kalaupun belum mampu jadi pemerintah, sama-sama kita kuatkan kembali pembangkang di Parlimen. Anda tahu apa yang perlu dibuat. Kita di ambang pilihanraya.

Nota Pintu Belakang: Apalah bodoh sangat sampai di jahat (aku tarik balik), melampau (aku tarik balik) dan ekstremis (aku tarik balik) itu boleh jadi Menteri Penerangan? Masa jadi SU Parlimen pun jadi bahan ketawa! Hahaha!

Apa erti merdeka ini?

Apa erti kita sambut merdeka???

Apa erti?

Apa erti?

Apa erti?

Melayu bangang atau cerdik?

Ringkas sahaja hari ini…

Ini entri ketiga untuk hari ini, dan mungkin yang terakhir untuk minggu ini. Ringkas sahaja.

  • Aku berkongsi sentimen dengan Pak Bakaq a.k.a ~ penarik beca.
  • Lagi ajaran sesat. Kali ini bertukar isteri untuk membersihkan diri dari dosa. Tak hairanlah ramai yang mengikut atau mungkin lebih tepat mengekor. Kalau tak percaya dengan ajaran itu pun, tak hairan ada yang buat-buat percaya. You got what I mean? Haha!
  • Dan yang terakhir. Bukan hanya di Malaysia sahaja blogger digelar monyet. Di Brazil pun sama! 🙂

Jumpa lagi. Enjoy your weekend, walau siapa anda dan dimana anda berada. Datang lagi, atau lebih senang subscribe saja untuk disuap setiap hari.

Wassalam.

Tazkirah Jumaat: Jihad memerangi ISA

Sahabat,

Andai kalian sedang merayau-rayau di blog-blog, atas apa tujuan sekalipun; mencari hiburan atau berita sensasi.

Aku mahu halakan kalian kepada tulisan ini. Itulah yang sepatutnya kalian baca pada hari Jumaat ini. Jangan buang masa lagi. Baca, baca!

Memerangi ISA adalah jihad yang tiada taranya di bumi kita. Memeranginya adalah seperti memerangi kerakusan Yahudi di bumi Palestin juga. Kerana ISA Islam ditekan sehingga melukut di kaki pemerintah. Pejuangnya dan seluruh pejuang keadilan dianiayai. Rakyat menjadi takut dan bacul. Ruh jihad Islami dipadamkan. Yang tinggal hanyalah ummat yang hanya tahu merintih dan hidup berangan-angan.

ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!

Blogger Ikhwan ‘hilang’

Apa persamaan kerajaan Malaysia dan Mesir? Di Malaysia, kita ada Nat dan RPK. Kemudiannya ada monyet dan goblok.

Di Mesir, blogger ‘hilang’.

Ah… blogofobia ada di mana-mana. Kenapa ya?

 

Text Link Ads

Gelak, hahaha!

Untuk orang yang sentiasa bekerja seorang diri pada malam hari, seperti aku, tidak ada perkara yang lebih dialukan daripada tulisan-tulisan yang mencuit hati, menghiburkan. Sekurang-kurangnya dapat menghilangkan rasa mengantuk.

Dan dua tulisan yang baru aku baca pada malam ini, benar-benar menyebabkan aku tertawa sendiri. Dua tulisan ini, tentunya bukan bahan hiburan semata. Tapi ia memang melucukan. Hahaha!

Sila baca:

Dan ulasan Pakchik di sini.

p/s: Hasrul Halid, hang tak mahu buat kursus macam mana nak buat laporan polis? Mungkin ‘si dua Muhamad’ tu boleh belajar dengan hang!!!

Anak Raja Bugis menyerang balas

Lanjutan daripada laporan polis oleh UMNO terhadap RPK dan Malaysia Today, RPK menyerang balas di sini.

Tok Mudin senyum saja. 🙂

Berkaitan, sila baca: